Monday, February 6, 2012

Svarte belter og god vin

Et par dager siden var jeg sitter ved mitt terrasse med noen venner som snakker om hvordan kriger, mens du nyter et glass vin. Jeg liker å ha et godt glass vin nå og da, og særlig når det er en spansk rødvin.


Jeg var ser på fargen på vin i glasset og setter pris på forskjellige aromaer av den.


Jeg innså at svarte belter instruktører er mye som vin, og de fleste studenter er som vanlige fyren som tar et glass vin nå og da.


Etter min mening er en første dan (shodan) det samme som en unge vin fra en aller siste år uten tid til å modnes i gamle barriques. Det er smak er fin, lett og enkel å drikke. Det er en god vin å starte med når du ikke har en anelse om viner. Det vil ikke gi deg hodepine og et begrenset antall briller ikke vil gjøre deg full.


Samme gjelder for 1st dan instruktøren. Det er en god teknisk instruktør, lett å lære fra og en flott start når du tar opp kampsport-studie.


Denne instruktør trenger tid i de gamle barriques å modne, men vil han så sin trening fortsetter og han holder kommer på banen som fører til master skipet. Det eneste som kan komme i veien er sitt eget ego. Øyeblikket han mener er han en stor vin; Han stopper læring og trinnene ut av eik fatet. En god instruktør, samt en flott vin trenger tid, mye tid og tålmodighet.


Som instruktører må vi først og fremst være som en fremragende drue, klar til å bli formet til en fin vin. Neste vi må en fremragende dojo med en stor sensei som kan slå oss i en ung vin, men denne instruktør har å ha ekspertisen til master vin maker til å ta oss til nivået av en GRAN RESERVA. Hvis du vil oppnå dette trenger han oss å gi alt vi har, og mer. Ikke bare 95% av vårt engasjement er nødvendig men 105%. Kun på denne måten han kan få smaken av vin.


Men du må huske at tiden er nødvendig. Du kan ta de beste maskinene, beste druer og den beste vin maker, hvis den unge vin ikke ønsker å gå inn i fat de vil aldri bli en GRAN RESERVA.


Spansk vin kommer i ulike klassifiseringer. Vi har den unge vin som er klassifisert som DENOMINACIÓN DE ORIGENES som garanterer sin opprinnelse, ett nivå opp er CRIANZA, en vin som allerede har hatt litt tid i FAT, en RESERVA som er en "master nivå vin" og til slutt en GRAN RESERVA som er toppen av regningen.


Men det er også ved siden av kunden, gjennomsnittlig fyr eller jente som går til supermarked å kjøpe seg en flaske vin å nyte i et måltid med sin kone eller mann. De kan selvsagt kjøpe en RESERVA eller GRAN RESERVA og betale en masse penger for en flaske, men jeg spør meg selv, hvis de ikke har erfaring med drikker vin, vil de kunne sette pris på denne vinen til fulle? Vil de kunne merke ulike notater og smaker som er skjult inni? jeg tror ikke det. Etter min mening bør de få seg en fin unge vin eller kanskje en crianza og starte med dette. Det vil være en fin vin, lave kostnader og enkelt å drikke uten hodepine etterpå. Etter å ha kjøpt nok erfaring med yngre viner kan de begynne å prøve bestilling og når spesialist i vin drikking (drunks??) bare så de vil sette pris på GRAN RESERVA til fulle.


Hvordan kan vi vite som starter budo utøveren Hvis vin (instruktør) vi skal ha er noen bra? Som med vin er en etikett som garanterer kvaliteten. Det kalles avstamning. Spør din instruktør om hans avstamning. Hvem er hans lærer? Hvem er lærer i hans lærer? Hvor lenge har sin kunst eksisterer? Hvem er hans kolleger, hans co-instructors? Bare når han kan vise sin avstamning, omdømme og ektheten av hans kampkunst vil vi ha en garanti for sin kvalitet.


Han vil bli akkreditert ved hans lærer omdømme og det faktum han fremdeles er aktivt opplæring. En lærer som stoppet trening er som en gren falt til et tre. Sakte vil det bli en død gren.


Dessverre tror mange mennesker at de er ekte vin spesialister etter å ha noen unge viner, og derfor kan passere dom på kvaliteten på bestilling og GRAN bestilling. Hvordan mer galt kan de være?


Først finne vin garanti, neste start prøver unge viner og CRIANZA, og til slutt når du er klar kan du nyte RESERVA og GRAN RESERVA.

No comments:

Post a Comment